• Home
  • Contact
  • knop
Bibliotheek op school

Bibliotheek op School


Op de website van de Bibliotheek op School kunnen kinderen hun eigen leeslogboek bijhouden, elkaar tips geven, boeken zoeken in de bibliotheek van school, op de hoogte blijven van al het nieuws rondom lezen en informatie zoeken voor werkstukken. Dit laatste gaat op onderwerp, waarbij naast boektitels ook direct wordt verwezen naar websites en beeldmateriaal.

Het is zeker de moeite om hier eens met uw kind naar te kijken. Hiervoor is een school-specifiek webadres nodig:

http://bicat.debieb.nl/cgi-bin/bx.pl?var=dbos;vestnr=7571

(als klikken niet werkt, kopieer en plak bovenstaand adres in uw browser)

20121119---logo-de-bibliotheek-op-school.jpg

Met de koppeling tussen De Bibliotheek op School en de Bieb voor de Zaanstreek zijn ook de inloggegevens voor beide websites begin dit jaar hetzelfde geworden.

Om het voor de kinderen op school zo makkelijk mogelijk te houden, hebben wij er voor gekozen om dezelfde inloggegevens als Nieuwsbegrip te gebruiken. Deze gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken de kinderen regelmatig en hierdoor ontstaat minder verwarring. 

Mocht u thuis problemen ondervinden met het inloggen op de Bieb voor de Zaanstreek dan heeft dit waarschijnlijk te maken met de inloggegevens. U heeft de inloggegevens van school nodig. De meeste kinderen kennen deze uit het hoofd. U kunt altijd bij de leerkracht van uw kind terecht om de inloggegevens op te vragen.

Er zijn ook kinderen die mogelijk op school niet kunnen inloggen. In dat geval heeft u waarschijnlijk zelf een wachtwoord aangemaakt voor de bibliotheek. Wilt u in dat geval het wachtwoord aan uw kind geven.

De koppeling geldt voor alle leerlingen van groep 5 t/m 8.